hello world!

Herman Loots

Muntendam / Klantcontact specialist Menzis

Mijn naam is Herman Loots. Ik ben geboren en getogen in Muntendam en als sinds het begin van GemeenteBelangen Midden-Groningen bij de partij. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als klantcontactspecialist voor een zorgverzekeraar. Dit werk bevalt mij nog altijd en het contact met mensen ervaar ik als zeer prettig.

Ik ben bij de partij gekomen toen deze jaren geleden ontstond uit een fusie tussen de vier lokale partijen uit de voormalige gemeentes Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde. In deze periode heb ik in het bestuur gezeten van de partij en heb ook de eer gehad om een tijdje voorzitter te zijn. Vanaf 2020 was ik echter wat meer op de achtergrond gegaan en had ik ook geen verdere ambities. Eind 2021 werd ik gevraagd om plaats te nemen in de kandidaatstellingscommissie van de partij voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. In eerste instantie had ik geen interesse, maar uiteindelijk heb ik toch ja gezegd omdat ik de partij een groot hart toedraag en graag wilde helpen.

Na de verkiezingen bleek GemeenteBelangen Midden-Groningen een prachtig resultaat te hebben bereikt. We waren de grootste geworden. Ik stond op plek 10 en had zelf gedacht dat dit een onverkiesbare plek zou zijn. De uitslag liet echter iets anders zien en toen twee van onze fractieleden het wethouderschap op zich namen, moest ik mij melden als raadslid.

Sinds juni 2022 ben ik dan ook officieel raadslid, een gegeven waar ik trots op ben. Wat mij nu drijft is om onze mooie gemeente nog wat mooier te maken. De burger staat voorop in onze partij. Wat mij betreft moet dat ook altijd zo zijn. Het doel is om onze gemeente voor te bereiden op de toekomst, wat deze ook moge zijn. Een gezond financieel beleid en goede verdeling tussen de meer stedelijke en dorpse gebieden. We moeten de burger laten weten dat wij er voor hen zijn. Binnen de fractie doe ikzelf o.a. de portefeuilles onderwijs en sport. Vooral met onderwijs heb ik veel affiniteit omdat ik een docentenachtergrond heb. Nou heeft een raadslid over het onderwijs weinig te vertellen, maar over de schoolgebouwen hebben wij wel wat te zeggen. Een onderwerp wat mij grijpt is het nieuw te bouwen Kindcentrum in Muntendam. Hier wordt al jaren over gesproken, maar het lijkt er nu echt van te komen. Dit is mede dankzij onze partij. Dat is voor mij een motivatie om verder te gaan in de raad.

ontwerp door: ontwerpwebsites.nl
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram